Dags att byta fönster?

apr - 04 2014 | By

Att byta fönster är en stor investering, men i det långa loppet tjänar man på det då nya fönster är mycket mer energisnåla än äldre sådana. Det betyder att uppvärmningskostnaderna kommer att minska eftersom nya fönster inte läcker onödig värme, och de gör även att det blir lättare att hålla det svalt inne på sommaren. Dessutom kan nya fönster hjälpa till att hålla ljud ute om man till exempel bor nära en trafikerad väg.

Det finns många olika typer av fönster i olika prisklasser och med olika egenskaper, och eftersom de flesta av oss förmodligen inte är fönsterexperter gör man bäst i att kontakta en fönsterfirma när det är dags att byta fönster. Firman kan vägleda i valet av fönster, till exempel vilka egenskaper man önskar ha i sina fönster och hur de ska se ut för att passa huset.

Eftersom dyrare fönster ofta har bättre egenskaper än billigare bör man räkna in i sin kalkyl hur mycket man kommer att spara i exempelvis uppvärmningskostnader för att få en rättvis bild. Det kan kännas lockande att satsa på billiga fönster, men det gäller att se helheten och räkna in allt, även bekvämligheten som kommer med att till exempel ha fönster som isolerar mot ljud eller som minskar värmeinstrålningen.

Genom att kontakta olika företag kan man jämföra priser, tjänster och utbud. Det går förstås också att beställa sina fönster separat och anlita en montör som sätter upp dem, men då krävs det att man har läst på noga och är säker i sitt val av fönster. Är man riktigt händig kan man förstås också montera dem själv.

När man vet precis vad man vill ha kan man börja leta efter de bästa priserna på fönster med de egenskaper man söker, samt fundera över om man vill köpa fönster och montör separat, anlita en firma som tar hand om allt eller göra vissa delar själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *