Fuktskada i källaren

Nov - 03 2014 | By

Förra veckan upptäckte vi en fläck på väggen nere i ett av förrådsrummen i källaren. Vi hade en hylla där som skulle slängas, och när vi tog bort hyllan såg vi alltså fläcken. Tapeten hade också bubblat sig lite, och vi misstänkte förstås genast en fuktskada. Fuktskador är ju inte något att leka med med tanke på att det kan kosta en saftig summa att åtgärda problemet. Den lilla fläcken är ju ofta bara toppen av isberget om man säger så.

Det gäller att man tar tag i sådant här direkt, innan det blir värre, men är lite svårt att veta i vilken ände man ska börja. Att kontakta försäkringsbolaget är givet, men frågan är om det här också är något som rör den som sålde huset till oss. Vi har trots allt inte bott här så länge, och det finns ju en chans att det kan räknas som ett dolt fel. Jag vet att saker som kan upptäckas vid en noggrann besiktning inte räknas som dolda fel, men den här fläcken fanns inte där när vi flyttade in. Frågan är ju hur länge skadan har funnits innanför väggen, hur pass omfattade den är med andra ord.

Jag känner mig som sagt osäker på hur jag ska tackla det här problemet så att det blir gjort på rätt sätt, för man vill ju inte göra något så att man i värsta fall förlorar sin rätt till ersättning. Därför blir steg ett att hitta en bra jurist i Stockholm som kan hjälpa oss. Bostadsjurister har ju koll på dolda fel och allt sådant där, och det kommer kännas mycket säkrare när vi har fått professionell rådgivning i frågan. Sedan får vi bara hoppas att skadan inte är så stor. Förhoppningsvis kan vi få ekonomisk hjälp, men man vet ju aldrig hur mycket som behöver göras om där nere.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *