Islandshästar och Dalhalla i Dalarna

Jun - 23 2016 | By

I Februari i fjol var jag och frugan uppe i Dalarna och njöt av en relaxhelg på hotell där. Som ni säkert minns så var inte dottern alltför nöjd med att hon inte fick följa med då, så nu har vi faktiskt passat på igen. Låt mig därför utropa, hotell Tällberg, here we come! Självklart blir det på Green igen, där vi bodde sist. Vi var så pass nöjda då så jag ser ingen anledning att byta hotell nu.

Ridtur på Islandshästar
Sist vi var där uppe så tog vi verkligen en lugn och skön helg på hotellet och unnade oss lite spa och lyx. Men dottern har noterat att det fanns turridning att boka in sig på i närheten där, så vi kunde inte riktigt säga nej. Vi har bokat en halvdag på islandshästar nu, inklusive fika. Dottern är så förväntansfull så hon spricker medan jag är riktigt nervös inför det här. Min idé om att få stanna på hotellet och låta frugan och dottern ta en dag för sig själva gick inte hem hos de övriga tyvärr. Så man får väl ställa upp.

En tur till Dalhalla också om vi hinner
Jag har däremot också sagt att jag hemskt gärna skulle vilja besöka Dalhalla. Vi hann inte med det sist, och det känns verkligen som något man behöver ha upplevt i sitt liv. Vi är inte i Dalarna alltför ofta heller, så jag tänkte passa på. Nu tror jag inte det är någon konsert inbokad men det spelar ingen roll för min del. Jag är mest nyfiken på att se landskapet, utgrävningen och lyssna på akustiken.

Förutom allt detta så har vi gjort en gemensam ”Att-göra-lista” för trippen.

  • Gå på stan i Leksand
  • Besöka Dalahästen i Avesta
  • Carl Larsson gården
  • Falu Gruva
  • Arenan där Brage spelar i Borlänge

Jag förstår ju att vi inte kommer att hinna med allt såklart, men hoppas på att kunna beta av åtminstone två saker från listan. Eller vad tror ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *