Kommissarie Morse

nov - 21 2013 | By

Som jag tidigare nämnt älskar jag att läsa, och mina favoritböcker är deckarserien om Kommissarie Morse. Eftersom jag tycker så mycket om böckerna var jag självklart tvungen att se tv-serien om Morse också. Jag tycker ofta att böcker är mycket bättre än tv-serier. Det beror främst på att böcker förklarar så mycket mer. Man får en djupare bild av karaktärerna, och med ord kan man beskriva så mycket mer. Det kan vara allt från hur en person tänker eller känner till hur han ser ut.

Ofta blir det så att jag tycker att böcker är bättre eftersom jag redan skapat en egen bild när jag läst. Om den inte stämmer överens med hur det ser ut i serien eller filmen kan det bli svårt att ta till sig karaktärerna. Det är lite svårt att förklara, men ni förstår nog hur jag menar. Om man däremot ser en serie eller en film innan man läser boken blir det lättare, men då har man å andra sidan redan en bild när man läser och det kan också bli fel.

Serien om Morse tyckte jag i alla fall om, trots att jag läst böckerna innan. Den skiljer sig en del från böckerna, men det tycker jag nästan är bra. Det blir lite mer som en egen serie än som en serie efter en bok. I böckerna går Morse på porrklubbar och är lite mer ”gubbsjuk”. Det är borttaget i tv-serien. Om jag ska jämföra med mig själv känner jag mig mer lik Morse i tv-serien än i böckerna, men jag gillar båda två.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *