Nya tapeter i sovrummet

dec - 02 2013 | By

I det stora hela är vi klara med huset. Köket och badrummen är fixade, nya golv ligger på plats och bergvärmen är installerad. Man skulle kunna sluta där, men det finns alltid lite småfix att göra eller något man vill ändra på. Nu är det sovrummet som ska få nya tapeter. Den nuvarande tapeten satt här när vi flyttade in, och den är faktiskt väldigt fint bevarad och inte alls ful på något sätt. Vi bestämde oss först för att behålla den, men nu har vi ändrat oss. När vi började göra om i de andra rummen kändes det som att sovrummet inte passade in längre, och vi känner att vi vill ha en bättre helhet i huset.

För att vi ändå ska kunna ta vara på den gamla tapeten tänker vi skära av en bit och göra den till en tavla som ska hänga i sovrummet. Det kommer nog att bli riktigt snyggt, och man sparar en bit av husets själ. Tyvärr är inte jag och frugan riktigt överens om hur den nya tapeten ska se ut, så det är där vi står och stampar nu. Hon vill ha vitt, men jag känner att vi har nog med vitt redan. Jag tycker snarare att vi ska satsa på en grå ton, kanske med något lite dämpat mönster på. Man vill ju inte att det ska kännas som att man ligger i en sjukhussal, och grått känns lite mer lugnande.

Frugan köper inte riktigt mitt argument, och tycker att vi ska köra på grått i textilier och andra prylar istället. Vi får väl se vem som vinner, men jag tycker att det är viktigt att vi är överens innan vi gör något. Rummet tillhör oss båda två, och vi ska trivas i det båda två. Det blir kanske någon slags kompromiss, eller något helt annat!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *