Nytt kök med enkla medel

Feb - 07 2016 | By

Trogna läsare av den här bloggen minns kanske att jag bestämde mig för att förnya mitt kök, inte genom en totalrenovering utan genom att byta köksluckor, efter att en kompis tipsade om det tillvägagångssättet. Väldigt mycket billigare än att skaffa helt nytt!
Sen har det tagit mig rätt så lång tid innan jag lyckades bestämma mig, saker kom emellan. Life got in the way, som man brukar säga.

Att vilja förvirra
Men, men. Till sist så fick jag både tummen ur munnen och ändan ur vagnen och har precis beställt nya luckor från Mälarkök. Jag hade länge en idé om att varje kökslucka skulle vara helt unik. De skulle alla ha samma färg men mönstret, fasningen och beslagen skulle variera. Jag tänkte att det kunde bli en rolig effekt. Folk på besök skulle sitta och undra vad det var som förvirrade dem, och bara jag skulle veta anledningen. Men jag gjorde inte så till slut. Kom på att det eventuellt skulle göra mig lite knasig också…

Tänk på kretsloppet
Det blev istället en klassisk kökslucka i allmogestil i en oerhört trevlig äggskalsvit nyans. Beslagen körde jag i matt svart – oerhört sobert. Och nu är de snart på plats! De gamla tänkte jag skänka till en loppis. Jag var och pratade med den på industriområdet om de kunde ta emot mina luckor och de blev överlyckliga, för de kunde komma till användning i loppispersonalens kök. Annars skulle de säljas vidare och pengarna gå till flyktinghjälpen. Känns bra att återvinna! Alltför många fullt fungerande kök slängs ut bara för att trenderna har vänt och det som var inne är helt plötsligt helt ute.

Hur som helst tror jag att jag kommer att trivas som fisken i vattnet med mina nya luckor. De kommer att kännas så nytt och fräscht. Och det kommer det ju också vara i och för sig. Men ändå. Toppen!

Värö kökslucka, äggvit.

Fin äggvit kökslucka med allmogekänsla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *