Stängsel med lång hållbarhet

Jul - 08 2014 | By

Stängsel är något som man helst av allt inte ska behöva byta ut alltför ofta. Det handlar då givetvis om att man ska ta väl hand om det, men som bagaren sa: bullarna blir inte bättre än degen. Om det stängsel man köper inte är byggt för att hålla så kommer det att bli svårt, oavsett hur noggrann man är. Att det dessutom är mindre arbetsamt att sköta om ett bra stängsel gör sedan inte saken sämre. Men det stora problemet är att kunna hitta ett stängsel där hållbarhet är en viktig ingrediens. Det är inte så enkelt som att bara för ett stängsel är dyrare så är det nödvändigtvis också bättre. Pris och kvalitet går inte alltid hand i hand som tur är. Det gör att man när man ska köpa ett stängsel kan göra riktiga fynd. Stängsel som inte kostar överdrivet mycket, samtidigt som de är hållbara och snygga.

En ledtråd till hur pass hållbart ett stängsel är är den garanti som tillverkaren lämnar, då i huvudsak rostskyddsgarantin. En rostskyddsgaranti på tio år måste då sägas vara bra, och ett tydligt tecken på att tillverkaren verkligen tror på sitt stängsel och dess livslängd. Det är givetvis inte det enda sättet att avgöra om ett stängsel är hållbart eller inte, men det ger definitivt en god ledtråd. Ett stängsel utan en längre tids garanti bör man definitivt vara mycket försiktig med, speciellt om priset samtidigt är lågt – risken finns då att kvalitén är därefter.

Samtidigt är det som sagt också viktigt att läsa på om de olika stängslen i fråga. Vad använder de sig av för teknologi för att förhindra rost och så vidare? Det finns numera en mängd olika sätt att förhindra/fördröja rost på, och det bör vara standard på alla sorters metallstängsel. Men de är inte alla lika bra; vissa fungerar helt enkelt bättre än andra. Att vara påläst är ett krav för att man ska kunna hitta ett riktigt långlivat stängsel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *