Vill ha: nytt kök

apr - 10 2014 | By

Man kan inte få allt man vill ha, men jag vill verkligen ha ett nytt kök, det jag har nu får mig att må illa! Samtidigt vill jag inte ha en massa hantverkare här som väcker en klockan fem på morgonen varje dag i flera veckor. Med andra ord: det finns ett problem. Jag vill ha ett nytt kök, men det känns alldeles för jobbigt att skaffa ett, för att inte tala om att det skulle kosta hur mycket som helst. Jag har kollat upp vad det skulle kosta, och tro mig, man kan bli mörkrädd för mindre. ROT-avdraget i all ära, men det räcker inte långt.

Men nu har jag, eller rättare sagt en kompis, kommit på en bra idé: man behöver ju inte byta ut hela köket, utan det räcker nog med nya köksluckor. Det kommer ju att bli billigare, och med tanke på hur de gamla ser ut så vore det inte en dag för tidigt. Jag har kollat runt lite här i stan efter tillverkare och leverantörer, och det är uppenbart att den som tänker skaffa nya köksluckor i Stockholm har mycket att välja mellan, vilket ju är trevligt. Det innebär dock att det kommer att ta ett tag att hitta den leverantör som är bäst och billigast, men det är smällar man får ta.

För även om det är billigare att skaffa nya köksluckor än att byta ut hela köket så kommer det ju att kosta en hel del. Om jag då kan spara tio tusen kronor på att spendera ett par dagar med att leta efter bästa möjliga leverantör så är det definitivt värt det. Och skulle det sedan visa sig att det inte räcker med att byta ut köksluckorna, så är det inget att gråta över. Nya köksluckor skulle ju ändå behövas vid ett komplett köksbyte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *