Whiskyprovning

dec - 22 2013 | By

Kommissarie Morse gillar whisky, och det gör jag också. Jag tycker om att ta ett glas då och då, och jag samlar även på whisky. Det handlar inte om att dricka eller om alkohol, utan om smakerna och känslan av en riktigt fin whisky. När jag fyllde år fick jag ett presentkort på whiskyprovning av min fru. Att ge bort en upplevelse brukar man väl kalla det, och det är ju lite inne nu. Jag tycker att det är en bra present, för det är ofta svårt att veta vad man ska ge varandra, och en sådan här sak kan vara något som man tycker om att göra. Det finns ju massor av saker att välja på, och min fru valde helt rätt.

Whiskyprovningen hette ”Skottland runt” och handlade om whisky från Skottland. I Skottland finns det tre typer av whisky; grainwhisky, maltwhisky och blended whisky. Man fick smaka på olika sorters whisky, och de berättade även om whiskyns historia och om tillverkningsprocessen. Det var väldigt intressant att höra om och uppleva de olika smakerna och dofterna, och man fick också veta hur de olika sorterna ska smakas. Väldigt god whisky och många intressanta samtalsämnen – en kväll helt i min smak!

Innan det var jag inte så insatt i whisky från Skottland, men nu har jag faktiskt fått upp ögonen för fler sorter som jag uppskattar på ett helt annat sätt nu när jag vet lite mer om hur man ska göra för att de ska drickas på ett optimalt sätt. Det är ju mycket med det där, en hel vetenskap faktiskt, och väldigt roligt!

Ha det bra!
/Anders

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *